Nieuws1 mei 2018


Museum Beelden aan Zee - tentoonstelling penningen Guus Hellegers

Scheveningen t/m 2 juli

Vanaf 16 maart tot 2 juli is er in museum Beelden aan Zee in Scheveningen een tentoonstelling te zien van penningen van Guus Hellegers.

Ongeveer driekwart jaar geleden is er in het museum een vitrine gemaakt, speciaal voor penningen. Het ontwerp is van architect Quist, die het museum heeft gebouwd. De eerste penningtentoonstelling was van Professor Esser en zijn leerlingen, de tweede was werk uit een particuliere verzameling, de derde was werk van Hanneke Mols met haar stenen (penning)objecten. Guus Hellegers mag als vierde zijn penningen tonen. Onder andere Guus Hellegers zal twee dagen in die periode aanwezig zijn in het museum. Dit zullen de volgende dagen zijn: woensdag 11 april en vrijdag 1 juni, vanaf 13.00 uur.

Het Museum is met openbaar vervoer bereikbaar.
Geopend: dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur.
Het adres van het museum:
Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag

Tel. 070-3585857
Website: www.beeldenaanzee.nl


« Terug

ACTUEEL

Jaarboek 2017 (104) Friesische Halbsceattas; Werkstoffkundliche und historische Überlegungen - "Friesische Halbsceatts"; A comment - The Brabant-style gros of Dendermonde: counterfeit of official issue? - De munten van de heerlikheid Megen (ca. 1350-1450 en 1583-1590) - The triumphal medals of William III of Orange and the histoire métallique of Louis XIV of France in the wake of the Glorious Revolution - Stempelvarianten van de vroedschapspenning van Alkmaar. Bijdrage tot de penningkunde van de stad Alkmaar - In memoriam Prof. Dr. Peter Spufford (1934-2017) Nieuws

DE BEELDENAAR

Tijdschrift De Beeldenaar is twee maandelijks tijdschrift op het gebied van numismatiek en penningkunst.

Meer over de Beeldenaar