Nieuws7 dec 2013


Interview Genootschap in het blad Origine

In nummer 2013-4 van het kwartaalblad "Origine, hét tijdschrift voor kunst, antiek & design" is een interview opgenomen met voorzitter Herman Gerritsen en oud-bestuurslid Theo Nissen. Het ruim geïllustreerde artikel gaat in op de doelstellingen en activiteiten van het Genootschap en de numismatische kringen. U kunt het artikel hier lezen.

Het artikel is bedoeld als kennismaking met het Genootschap en bevat tevens een overzicht van inleidende literatuur en een lijst van Nederlandse musea waar munten en penningen in de permanente tentoonstelling zijn opgenomen.

Voor nadere informatie over het kwartaalblad Origine, zie de website www.origine.nl


« Terug

ACTUEEL

Jaarboek 2016 (103) Theo Nissen, Het Genootschap 125 jaar, 25 jaar veranderingen en ambitie - Ivar Leimus, eine unbekannte Münzstätte aus dem Utrechter Raum - Anton Cruysheer, De LEO-munten van graaf Floris III van Holland (1157-1190) - Inventarisatie en hypothese - Wiebe Nijlunsing, Marcel van der Beek, Jan Stuurman, In Kampen geslagen munten tot 1576 - Marianne Eekhout, De Tachtigjarige Oorlog op zakformaat, penningen als objecten van herinnering Nieuws

DE BEELDENAAR

Tijdschrift De Beeldenaar is twee maandelijks tijdschrift op het gebied van numismatiek en penningkunst.

Meer over de Beeldenaar