Nieuws26 okt 2016


De Numismatische Gids - wijzer in bronnen

Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Genootschap te Anholt is als onderdeel van het jubileum in 2017 de Numismatische Gids gepresenteerd. 

De Numismatische Gids presenteert ca. 450 websites van o.a. archieven, bibliotheken, musea,  online collecties, (numismatische) organisaties. Het doel van de Numismatische Gids is om de numismatische onderzoeker een centraal punt te bieden, vanwaar onderzoek via het internet gestart kan worden. 

Er kan gezocht worden via trefwoorden of filters. De zoekresultaten bestaan uit introducties van de websites waarnaar wordt verwezen. 

De Numismatische Gids is te vinden op de hoofdpagina van de website van het Genootschap onder de knop "Gids" en via het adres http://gids.koninklijkgenootschap.nl/

 


« Terug

ACTUEEL

Jaarboek 2016 (103) Theo Nissen, Het Genootschap 125 jaar, 25 jaar veranderingen en ambitie - Ivar Leimus, eine unbekannte Münzstätte aus dem Utrechter Raum - Anton Cruysheer, De LEO-munten van graaf Floris III van Holland (1157-1190) - Inventarisatie en hypothese - Wiebe Nijlunsing, Marcel van der Beek, Jan Stuurman, In Kampen geslagen munten tot 1576 - Marianne Eekhout, De Tachtigjarige Oorlog op zakformaat, penningen als objecten van herinnering Nieuws

DE BEELDENAAR

Tijdschrift De Beeldenaar is twee maandelijks tijdschrift op het gebied van numismatiek en penningkunst.

Meer over de Beeldenaar