Nieuws1 nov 2016


19 november 2016 - Van Gelderlezing - Dr. Philipp Rössner, Universiteit van Manchester - De omloopsnelheid van het geld

Teylers Museum te Haarlem - (let op: de lezing is in het Engels)

De komende Van Gelderlezing vindt plaats op zaterdag 19 november. De locatie is Teylers Museum, Spaarne 16, Haarlem. Ontvangst met koffie vanaf 10:30 op de Rotonde, eerste verdieping, voor de Gehoorzaal. Aanvang programma: 11:00 uur.

De omloopsnelheid van het geld: ideeën en praktijk in Europa ca. 1350-1800

PD Dr. phil. habil. Philipp Robinson Rössner Ph.D., FSA Scot (1977) studeerde economische en sociale geschiedenis en sociologie in Göttingen, Edinburgh en Leipzig. Hij promoveerde in Edinburgh op "Scottish Trade towards the End of the Pre-industrial Period, 1700-1760"(2007) en in Wenen op "Deflation, Devaluation, Rebellion: Geld im Zeitalter der Reformation" (2011). Sindsdien is hij Lecturer in Early Modern History in Manchester. Hij publiceerde uitvoerig over en rond deze onderwerpen.

Na de lezing volgt zoals gebruikelijk stellingname en discussie, waarna een drankje met een borrelhapje. De bijeenkomst wordt afgesloten om 13:30 uur.

 

Belangstellenden kunnen zich tot 10 november 2016 per email aanmelden met naam en woonplaats op het adres vangelderlezing@koninklijkgenootschap.nl. (let op: aanmelding is verplicht). 

De Van Gelderlezing is een gezamenlijke activiteit van de Stichting Nederlandse Penningkabinetten en de Nationale Numismatische Collectie


« Terug

ACTUEEL

Jaarboek 2017 (104) Patrick Breternitz, Dominic Stangier & Wolfgang Tillmann, Friesische Halbsceattas; Werkstoffkundliche und historische Überlegungen - Michael Metcalf & Wybrand op den Velde, Nieuws

DE BEELDENAAR

Tijdschrift De Beeldenaar is twee maandelijks tijdschrift op het gebied van numismatiek en penningkunst.

Meer over de Beeldenaar